Veelgestelde vragen

1. Worden in het het exorfinen-onderzoek ook allergieën onderzocht? 

Nee, men onderzoek uitsluitend exorfinen. Exorfinen hebben echter een duidelijk verband met allergieën:

  • exorfinen maken vaak meer histamine vrij dan bij klassieke allergieën
  • een exorfinen-belasting leidt tot een toename van NMDA, dit stofje zou mee aan de basis liggen van het ontstaan van allergieën.

2. Heeft iedereen last van exorfinen?

Het komt zelden voor dat bij iemand alle exorfinen worden gevonden. Meestal betreft het een of twee soorten exorfinen (bv. gluten en zuivel, of zuivel en soja)

3. Is er een verband tussen ADD/ADHD/ASS en exorfinen?

Bij meer dan 80% van deze onderzochte stalen wordt een ernstige exorfinen-belasting vastgesteld

4. Zijn er verbanden met andere aandoeningen?

Bij de meeste chronische, psychische en degeneratieve aandoeningen wordt een ernstige exorfinen-belasting vastgesteld. Vooral bij de klachten en aandoeningen waarbij het belonings-, stress-, en immuunsysteem is aangetast. Voorbeelden zijn: CVS, PTSS, fibromyalgie, hooggevoeligheid, uitstelgedrag, depressie, Alzheimer, Parkinson, allergieën, hooikoorts, hartklachten, obesitas, verslavingen, enz…

5. Wat is het verband tussen een exorfinen-belasting en aandoeningen van het belonings-, stress-, en immuunsysteem ?

Exorfinen zorgen voor een vermindering van de endorfine-receptoren. Hierdoor neemt de werkzaamheid van endorfine af. Dit noemt men een endorfine-resistentie (ongevoeligheid). De cellen zijn ‘resistent’ geworden voor endorfine door een vermindering van de endorfine-receptoren. Deze receptor heeft drie centrale functies:

  • dopamine activeren
  • de stresshormonen afremmen (CRH, ACTH en cortisol)
  • het immuunsysteem activeren

6. Hoe lang bewaart mijn urine in het urinebuisje?

Door de bewaarstof is de urine gedurende 5 dagen stabiel. De urine wordt daarna ingevroren en in deze toestand naar het laboratorium verzonden.

7. Vanwaar de prijs van 272 euro?

Het verwerken en analyseren van de urine vraagt gemiddeld drie manuren per staal!. De grondstoffen om de exorfinen te isoleren in de urine zijn bovendien peperduur en schaars op de markt. Het onderzoek kan in tegenstelling tot andere onderzoeken niet geautomatiseerd worden en vraagt de nodige expertise en ervaring. Duitsland vraagt bijvoorbeeld 350 euro per urinestaal en onderzoekt hierbij uitsluitend exorfinen uit gluten en zuivel. Exendo analytics werkt samen met een lab dat alle exorfinen onderzoekt (gluten, zuivel, soja, spinazie en schimmels).