Veelgestelde vragen

1. Worden in het het exorfinen-onderzoek ook allergieën onderzocht? 

Nee, men onderzoekt uitsluitend exorfinen. Exorfinen hebben echter een duidelijk verband met allergieën:

  • exorfinen maken vaak meer histamine vrij dan bij klassieke allergieën
  • een exorfinen-belasting leidt tot een toename van glutamaat, dit stofje zou mee aan de basis liggen van het ontstaan van allergieën.

2. Heeft iedereen last van exorfinen?

Het komt zelden voor dat bij iemand alle exorfinen worden gevonden. Meestal betreft het een of twee soorten exorfinen (bv. gluten en zuivel, of zuivel en soja)

3. Is er een verband tussen ADD/ADHD/Autisme en exorfinen?

Bij meer dan 80% van deze onderzochte stalen wordt een ernstige exorfinen-belasting vastgesteld

4. Zijn er verbanden met andere aandoeningen?

Bij de meeste chronische, psychische en degeneratieve aandoeningen wordt een ernstige exorfinen-belasting vastgesteld. Vooral bij de klachten en aandoeningen waarbij het belonings-, stress-, en immuunsysteem is aangetast. Voorbeelden zijn: CVS, PTSS, fibromyalgie, hooggevoeligheid, uitstelgedrag, depressie, Alzheimer, Parkinson, allergieën, hooikoorts, hartklachten, obesitas, verslavingen, enz…

5. Wat is het verband tussen een exorfinen-belasting en aandoeningen van het belonings-, stress-, en immuunsysteem ?

Exorfinen zorgen voor een vermindering van de endorfine-receptoren. Dit noemt men een endorfine-resistentie (ongevoeligheid). De cellen zijn ‘resistent’ geworden voor endorfine door een vermindering van de endorfine-receptoren. Deze receptor heeft een aantal centrale functies:

  • dopamine activeren
  • de stresshormonen afremmen (CRH, ACTH en cortisol)
  • het immuunsysteem reguleren

6. Hoe lang bewaart mijn urine in het urinebuisje?

Door de bewaarstof is de urine gedurende 5 dagen stabiel. De urine wordt door ons ingevroren en in deze toestand naar het laboratorium verzonden.

7. Vanwaar de prijs van 272 euro?

Het verwerken en analyseren van een urinestaal vraagt gemiddeld drie manuren per staal. Ons lab werkt via handmatige analyse, dat in tegenstelling tot machinale analyse verkeerde analyseresultaten (vals positieve en vals negatieve uitslagen) uitsluit.